30 års erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering

Koncept HR är din byrå för kompetensbaserad rekrytering. Vi har lång erfarenhet inom rekrytering och arbetar kompetensbaserat för att matcha rätt kompetens med rätt företag.

Medarbetarna spelar en nyckelroll i ett företags utveckling och att ha rätt kompetens på rätt plats är avgörande för företagets tillväxt. Anlita oss för er rekrytering för att ni ska få den bästa möjliga medarbetaren för just er.  

Vi rekryterar över hela Sverige – och vi har kontor i Göteborg och Borås. Kontakta oss för att komma igång med er rekrytering idag!

Fördelar med rekrytering genom Koncept HR

Frigör tid åt annat

Att rekrytera arbetsmarknadens främsta kandidater kräver såväl kunskap som tid och engagemang. Det är fullt förståeligt att det finns andra uppgifter som kräver ert fulla fokus. När vi rekryterar åt er tar vi hand om allt från att skriva kravprofil och annons till att genomföra intervjuer.

Fria val i rekryteringen

Ni väljer själva om ni vill ha en hel- eller delrekrytering; kanske är det endast specifika delar av rekryteringsprocessen som ni vill ha hjälp med.

Vi rekryterar bland annat:

 • VD
 • Chefer
 • Ekonomiassistenter
 • Pack-arbetare

Hur vi jobbar med kompetensbaserad rekrytering

Med gedigen erfarenhet av personalfrågor och rekrytering känner vi oss trygga att vi kan hitta rätt medarbetare till er. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering, kombinerat med magkänsla. Det innebär att vi fokuserar på de personliga kompetenser som tjänsten kräver, genomför djupgående intervjuer, och utför arbetspsykologiska tester. Ändå vet vi att det kan finnas kandidater som kan verka otippade på pappret men vid en närmare anblick passar de perfekt för tjänsten.

Det är vanligt att många tankar väcks när det är dags för en rekrytering. Läs vår rekryterare Marias tips och tankar.

Effektiv & skräddarsydd rekrytering

Vi arbetar fördomsfritt och sätter alltid människan i centrum. När vi rekryterar lägger vi stor vikt vid förarbetet, då vi vill skapa oss en god förståelse av er verksamhet för att förstå vilka behov ni har. En rekrytering är en möjlighet att se över den egna verksamheten och kartlägga vilka kompetenser företaget är i behov av. Därför kombinerar vi gärna en rekrytering med något av våra analysverktyg. Detta för att både ni och vi ska få en djupare förståelse av era drivkrafter och beteenden.

På så vis optimerar vi möjligheten att göra en långsiktigt hållbar och strategisk rekrytering.  

En rekrytering är alltid en lösning av ett kompetensbehov och det passar när behovet av personal är långsiktigt. Behöver ni en kompetens under en kortare insats erbjuder vi konsulter inom flera områden där både lönehantering såväl som HR & personalfrågor är vår expertis.

För oss är det viktigt att ni som kunder ska känna er trygga genom hela vår kompetensbaserade rekryteringsprocess. Vi arbetar med transparens och öppenhet och ni får vara precis så delaktiga som ni själva önskar. Om ni själva vill delta på intervjuer eller bläddra bland CV:s så ordnar vi det.

Våra kunder har alltid tillgång till vår rekryteringskonsult vid behov. Tillsammans utgår vi från företagets kultur, visioner och värderingar när vi skapar en kravprofil och annons.

Den tid vi lägger ner på förarbetet är väl investerad eftersom den ligger till grund för hela rekryteringsprocessen.  

En rekryteringsprocess är aldrig en annan lik och det är viktigt att komma ihåg det unika i varje situation och individ.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering på följande sätt:

 • Lära känna företaget och kartlägga kompetensbehov  
 • Tidseffektivt
 • Hel- eller delrekrytering
 • Skriva kravprofil  
 • Skriva en attraktiv annons  
 • Lägga ut annonsen på flera sidor  
 • Nå många och rätt arbetssökande
 • Sålla bland ansökningar  
 • Eventuella mikrointervjuer  
 • Intervjuer  
 • Eventuella arbetspsykologiska tester  
 • Löpande återkoppling

Vi förstår vikten av att nå ut till och attrahera rätt typ av medarbetare. Vi publicerar våra annonser på de mest attraktiva webbplatserna såväl som i specifika forum för spetskompetenser.