Koncept HR – Din One Stop Shop inom HR

När jag började min anställning på Koncept HR i augusti 2022 fick jag en bok i min hand. Den gick under den lukrativa titeln ”Arbetsrätt 2022 – lagtexter och kommentarer till senast gjorda ändringar”. En riktig bladvändare om du frågar Koncept HRs grundare Roger och Thomas. Jag ska erkänna att jag ännu inte läst den pärm till pärm.

Som känt jobbar Koncept HR med hela personalspektrat..

..allt från löneadministration till arbetsrätt. Någonstans däremellan hittar ni mig som jobbar med affärs- och teamutveckling samt ledarskap. Jag sköter också vår egna marknadsföring och närvaro på sociala medier. Javisst hade jag hört talas om Lagen om Anställningsskydd, LAS, innan jag började jobba på Koncept HR, men aldrig har jag hört någon tala så passionerat om den som Roger eller Thomas. Och det är faktiskt svårt att inte smittas av deras entusiasm.

Jag frågade Thomas vad han tycker om att göra på fritiden och han berättade för mig att det hade kommit ut ett sprillans nummer av Lag & Avtal som han skulle dedikera kvällen åt. Det är en prioritering jag personligen, och många med mig vill jag tro (?), har något svårt att förstå. Men sådana är de Roger och Thomas. De brinner för det de håller på med, och vilken lyx att de båda får jobba mer än heltid med att driva sitt egna företag inom sitt hjärteämne.

Om jag är ute hos en kund och jobbar med teamutveckling, genomför medarbetarsamtal eller utbildar inom konflikthantering och ledarskap och jag får en fråga som handlar om arbetstidslagen, visselblåsning, LAS eller rehabiliteringsstöd. Då vet ni var jag vänder mig. Jag kommer aldrig stå och låtsas att jag har full koll på ett ämne jag inte behärskar. Och där har vi det bästa med Koncept HR, oavsett vem av oss du som kund har att göra med så har ni hela byråns kompetens i ryggen.

Ofta börjar en kundrelation med att kunden hör av sig med en specifik förfrågan..

..t.ex. ”Vi behöver hjälp med en riskbedömning av arbetsplatsen.” Då beger sig Thomas eller Therese ut. Efter lite tid tillsammans har kunden ofta varit i kontakt med Maria för en rekrytering, Roger för en arbetsrättslig tvist och kanske Annelie för en lönefråga. Med detta vill jag inte skryta om vår fantastiska förmåga till merförsäljning, jag skulle snarare säga att vi är ganska blygsamma på den fronten. Utan att behoven inom HR inte alltid är de som gapar störst, men att de ofta finns där när man skrapar lite på ytan, och pratar med olika representanter inom verksamheten. 

I drygt ett halvår har jag nu alltså jobbat på Koncept HR..

..Jag har gått från att tala om mina medarbetare i ni-form till vi-form, och nu är det faktiskt jag som kan informera vänner och bekanta om LAS och övertidslagen vid en middag (även om just dessa samtalsämnen inte dyker upp jätteofta). Arbetsrätt 2022 ser dock fortfarande relativt orörd ut.   

Oda Thoen

Operativ Chef & Affärsutvecklare

oda@koncepthr.se

0761 99 40 20


Läs också:

En extern personalchefs vardag

Läs vår VD och HR-konsult Rogers tankar om du hur det är att jobba som extern personalchef hos en av våra kunder

Reflektion effektivitet och utveckling

Hur reflektion kan hjälpa oss jobba smartare – inte hårdare.